Telefon:     0754-242 868
Studio: str. Emanoil Porumbaru, nr. 23, sector 1, Bucuresti
email: info@purna.ro
Open/Close Menu Adresa studio: Emanoil Porumbaru, nr. 23, sect. 1, Bucuresti

In termenii yoga, existenta sau absenta motivatiei de a face o anumita actiune repetitiva sau nu, tine de energizarea sau trezirea a doua chakre importante: Muladhara, ce aduce tenacitatea si stabilitatea cu atat mai mult daca vrem sa facem ceva repetitiv si sistematic, apoi Manipura ce vine cu focul subtil, arzator, cu forta si actiunea. Nu intamplator auzim mai mereu cand e vorba de mobilizare ca „nu-mi arde sa fac asta…”

Cum putem insa trece de bariera lenei si inertiei care tot din Muladhara vine de fapt, dar din aspectele ei netransmutate si/sau sublimate, ori prea lunare, receptive?

Bine de stiut si faptul ca Sanskara isi pune amprenta pe ceea ce suntem azi, iar in cazul in care afirmam: asta sunt si altul mama nu mai face sau nu vreau sa ma schimb, inseamna fie ca acceptam pe deplin ceea ce suntem, fie ca suntem multumiti de noi, ori am depus ”armele” si suntem intr-o stare placida si terna. (Sanskara reprezinta bagajul pe care il caram cu noi sub forma de impresii, frici, dorinte din alte vieti sau cea prezenta, stabilite in mintea subconstienta, impregnand intreaga noastra personalitate prezenta). Constient sau inconstient, orice om stie ca sensul vietii este ascendent, dezvoltare, iar ce nu creste si stagneaza, moare. Nu intamplator YOGA=unire cu Divinitatea, Supraconstiinta, Forta Vietii sau cum o numeste fiecare si desi poate unii nu isi doresc sa ajunga pana acolo, in mod cert se pot aduce oricand imbunatatiri vietii pe care o traim.

Ce e de facut? Orice te poate aduce la starea de VIU, ACTIV, FERICIT! Nu pot vorbi despre toate caile de transformare ce exista in aceasta lume pentru ca nu le stiu sau nu le-am experimentat si ar fi absurd, dar pentru ca pasiunea mea este nu doar Yoga, ci si neurobics, NLP-ul (programare neuro lingvistica), RAS (reticular activating system), lucrul cu subconstientul, stiu ca ele se potenteaza reciproc, fiecare punand umarul la dezvoltarea personala e multiple planuri. CUM? In modul cel mai simplu: MOTIVANDU-te! Nimeni nu o poate face in locul tau, caci e viata ta si fiecare zi, fiecare minut este atat de pretios! Daca ar fi sa ai doar inca o zi de viata la dispozitie, mai mult ca sigur prioritatile tale s-ar schimba, insa ne-am obisnuit sa avem convingerea ca viata noastra se va sfarsi candva….cat mai tarziu si atunci ne putem permite sa facem ce avem chef sau dispozitie, caci timpul ne este aliat si ce nu facem azi vom face cu ”siguranta” maine sau dupa concediu, ca tot vine vara… :-))

Cam ce am experimentat si pot impartasi cu voi?

  • Yoga vine cu ENERGIA, atentia, focusul mintii, respiratia constienta prin Pranayama, daca este facuta la modul traditional si nu cel modern, new-age
  • Neurobics vine cu schimbarea patternurilor si obisnuintelor zilnice, aducand schimbari radicale si la nivel de Vasanas (tendintele pe care le avem si le cultivam zilnic, tendinte ce cladesc patternuri ce vor forma comportamente viitoare)
  • NLP vine cu partea de minte, oglindeste aspecte din tine, le scoate la suprafata rapid. Doar traim pe fast-forward si avem nevoie de metode rapide, corect? Asa ca setarea corecta a mintii, implementarea a noi concepte, idei forta, poate fi facuta cu usurinta prin tehnicile NLP
  • RAS si lucrul cu subconstientul, completeaza. Ce este RAS in traducere libera? Ti-ai dorit vreodata ceva, sa zicem un anumit tip de masina si te-ai gandit sa o cumperi? Ai observat ca brusc pe strada vezi foarte des acel tip de masina? Daca da, sa stii ca ai activat RAS! Sau, ai fost vreodata implicat intr-o conversatie cu cineva si alte doua persoane vorbesc undeva mai departe de voi despre un film de ex? Una din acele persoane nu isi aminteste numele actorului principal, iar tu, care nu ai dat niciun fel de atentie pana atunci discutiei celor doi, te intorci si spui numele actorului. Aceasta este tot activarea RAS. Nu intamplator reclamele au la baza acest sistem de inductie, intrucat este stiut faptul ca, impregnarea subconstientului determina mai devreme sau mai tarziu aparitia unei noi atitudini sau comportament. Cai si modalitati de impregnare a subconstinetului, acestea sunt numeroase: mind movie-uri pe care ni le putem face singuri prin power point, inregistrarea unor afirmatii pe un fond muzical calm si linistitor pe care sa le ascultam cand conducem sau cand dormim, scrierea a 15 afirmatii zilnice prin metoda Silva pana cand obtinem rezultatul dorit, punerea unor biletele-stick pe marginea ecranului laptopului sau pe oglinda de la baie, wish board cu pozele lucrurilor pe care ni le dorim, etc… Imaginatia si creativitatea nu are limite. In general sunt suficiente 21-30 zile de actiuni repetitive zilnice pentru a deveni obicei de viata 🙂

Lucreaza cu tine cu rabdare si mai ales iubire si intelegere, dar porneste de undeva. Suntem „masinarii” perfecte si avem in dotare tot ce ne trebuie pentru a reusi, conditia fiind sa accesam si sa utilizam inteligent ceea ce detinem. Abundenta de informatii existenta ne este de un real folos, important este insa sa VREM sa facem o schimbare si mai ales sa fim CONSTIENTI de directia catre care ne indreptam.

Cunosc persoane care practica Tapas de mai multi ani (practica zilnica a anumitor tehnici yoga alese personal sau de profesorul sau de catre gurul lor) si cu toate acestea se plang ca nu exista schimbari majore in viata lor. La o discutie mai atenta reiese ca setarea scopului pentru care s-au implicat in practica acelui Tapas a fost ambigua, falsa sau prea sus setata, fara a acorda atentie prioritatii imediate, necesare evolutiei spre urmatorul pas de crestere. E minunat insa ca putem gresi si avem voie sa o facem, nu e nimic rau in asta. Cate nu am invatat din propriile greseli?

Poate cel mai important lucru de retinut este ca suntem fiinte complexe si abordarea transformarii nu numai ca este necesar a fi holistica dar mai ales CONGRUENTA cu ceea ce suntem si ne dorim a fi in viitor!

Namaste!

Dana Tupa

Pentru a respecta Legea Drepturilor de Autor (Legea 8/1996), preluarea acestui articol total sau partial se va face cu link direct catre aceasta pagina, pastrand astfel sursa de provenienta. Orice preluare neautorizata reprezinta o incalcare a drepturior de autor!

Comentarii

comentarii

Descarca gratuit

Ebook "Cai de transformare personala rapida"

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2017 Purna - Yoga Academy | Toate drepturile rezervate
Dezvoltat de Scoala Lucianei

Follow us: