Telefon:     0727-563 529
Studio: str. Emanoil Porumbaru, nr. 23, sector 1, Bucuresti
email: info@purna.ro
Open/Close Menu Adresa studio: Emanoil Porumbaru, nr. 23, sect. 1, Bucuresti

Yin Yoga, un stil de yoga mai puțin popular în vest, este o abordare de care unii poate nu au auzit niciodata.

Inițial numită yoga „Daoistă”, acest stil de yoga vizează țesuturile profunde ale corpului (față de țesuturile superficiale) și fascia care acoperă corpul; acest stil daoist ajuta la reglarea fluxului de energie în organism.

Posturile Yin Yoga sunt poziții pasive, în principal pe podea.

Yin Yoga este un stil unic în faptul că vi se cere să vă relaxați în postură, să înmuiați mușchiul și să vă apropiați de os. În timp ce practicile Yang asemănătoare cu yoga sunt mai superficiale, Yin oferă un acces mult mai profund la corp. Nu este neobișnuit să vezi posturi ținute timp de trei până la cinci minute, chiar 20 de minute. Timpul petrecut în aceste posturi seamănă mult cu timpul petrecut în meditație. În timp ce într-o clasă Yin s-ar putea să observați poziții similare ca a unei clase de yang, cu excepția faptului că sunt denumite diferit, nivelul de bază este de a ajuta elevii să treacă de la forma yang la yin, de la activ la pasiv.

Deci, ce este Yin Yoga?

Este o abordare mai meditativă, cu o concentrare fizică mult mai profundă decât practicile Yang. Aici practicantul încearcă să acceseze țesuturile profunde, cum ar fi țesutul conjunctiv și fascia, iar multe dintre posturi se concentrează asupra unor zone care cuprind articulațiile, cum ar fi: șoldurile, sacrul, coloana vertebrală). Pe măsură ce practicantul înaintează in varstă, flexibilitatea articulațiilor scade, de aceea Yin Yoga este o modalitate minunată de a menține această flexibilitate, lucru care pentru mulți nu pare să fie prea important.

Această practică intimă de yoga cere studenților să fie gata să se familiarizeze cu sinele, cu sentimentele, senzațiile și emoțiile, ceea ce pot fi ușor evitate într-o practică de yoga cu ritm rapid. Yin yoga este adesea folosit în programele care se ocupă cu dependențe, tulburări de alimentație, anxietate și dureri profunde sau traume.

Unele dintre beneficiile Yin Yoga:

  • Calmează și echilibrează mintea și corpul,
  • Reglează energia din corp,
  • Crește mobilitatea din organism, în special articulațiile și șoldurile,
  • Scade nivelul de stres (nimeni nu are nevoie de asta),
  • Stamina mai mare,
  • Oferă o mai bună lubrifiere și protecție a articulațiilor,
  • Mai multă flexibilitate în articulații și in țesutul conjunctiv,
  • Ofera relaxare profunda,
  • O mare adaptare pentru anxietate și stres,
  • O capacitate mai bună de a sta pentru meditație.

Practica Yin Yoga te transforma in multe moduri, iar daca vrei sa o incerci te asteptam la Workshop-ul din data de 22 aprilie si 6 mai, ”Yin Your Element” cu Corina Doka sau in fiecare sambata, incepand cu ora 9:00-11:00 la clasa YinTo Silence.

sursa

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2017 Purna - Yoga | Toate drepturile rezervate
Dezvoltat de Scoala Lucianei

Follow us: