Telefon:     0727-563 529
Studio: str. Emanoil Porumbaru, nr. 23, sector 1, Bucuresti
email: info@purna.ro
Open/Close Menu Adresa studio: Emanoil Porumbaru, nr. 23, sect. 1, Bucuresti

Imi amintesc prima mea experienta cu desenul unei mandale: venisem curioasa la un atelier si am inceput meditatia, in timp ce linii, curbe, forme, prindeau contur pe hartie. Uneori creionul se poticnea in ritmul gandurilor mele, caci imi propusesem sa gasesc ceva solutii la o problema care ma framanta de ceva timp. Treptat, inima incepea sa bata calm, iar mintea sa patrunda intr-un spatiu vast, al posibilitatilor.

Se spune ca o problema de suflet sau de viata, nu-si poate gasi rezolvarea gandind logic si aici trebuia sa lupt cu ratiunea infipta strasnic in subconstientul meu. Auzisem de sute de ori, inca din copilarie: nu mai visa, gandeste logic, utilizeaza ratiunea. Si nu atat de la parintii mei, cat mai mult la scoala… Asa ca, acum faceam calea intoarsa si invatam mintea sa taca rational, asteptand secunda dupa secunda sa vad ce se intampla in Universul interior, pe care il descopeream acum, pe alta cale decat meditatia clasica. Invatasem in anii de practica yoga sa meditez, dar sa nu cer lucruri lumesti ca si rezultat, ci mai degraba sa obtin pacea mintii si a sufletului.

Stii cum vine acea claritate a mintii si ideilor in somn, iar dimineata stii cu certitudine ca ai primit raspunsuri? Doar ca venite pe emisfera dreapta, acele idei-solutii, se pierd aproape imediat daca nu le notezi pe ceva. Incepusera sa prinda viata in mintea, gandurile si emotiile mele, ideile privind noi atitudini personale si abordari ale situatiilor, idei concise si clare, ca intr-un film. La un moment dat am gresit o culoare si m-am suparat strasnic, zicandu-mi ca am stricat tot desenul. Apoi am aflat cumva, ca nimic nu-i intamplator si, in momentul in care aproape ca am abandonat imbufnata de ”esec”, am lasat garda jos si am uitat de control. Mi-am permis sa ma joc asemeni unui copil si sa ma bucur de ceea ce fac, fara sa mai am nicio urma de scop. A fost ultima lectie a acelei mandale, cand am inteles ca uneori, mai este necesar sa si uitam ca suntem oameni mari, mai ales daca avem tendinta sa ne luam prea in serios.

Asa ca, daca-ti place sa desenezi si sa pictezi mandala, dar si sa practici yoga, te invit la o tabara de creatie, unde vom da frau liber imaginatiei intr-un mod relaxant si constructiv in acelasi timp.
Detalii:

* Pretul include: cazare, 6 mese(vineri:cina, sambata: mic dejun, pranz si cina, duminica: mic dejun si pranz), taxa de participare.

Despre mandale am scris cate ceva aici, iar aplicatiile ei practice sunt nenumarate. De la echilibrarea emisferelor cerebrale si armonia pe care o aduce lucrul cu ea, pana la sacru, drumul este complex si plin de frumusete.

Vino sa petrecem un timp creativ, cu mandale, yoga, meditatie, dans si armonie, intre 8 si 10 septembrie.

Program:

Vineri, 8 Septembrie

16.00: Bun venit, facem cunostinta

16.30-19.30: Cunostinte teoretice despre mandale si incepem lucrul efectiv cu prima mandala

19.30-20.30: Cina

20.30-22.00: Definitivam prima mandala si meditam

Sambata, 9 Septembrie

8.30-10.00: Yoga pe-ndelete, relaxare si meditatie cu inima spirituala

10.15: Mic dejun

11.30-14.00: Incepem sa lucram a doua mandala surpriza

14.15-17.00: Pranz si pauza de plimbare in natura

17.15-19.00: Terminam cea de-a doua mandala

19.15: Cina

20.30-22.00: Discutii libere, meditatie Vipassana, ca modalitate de imbunatatire a concentrarii mintii

Duminica, 10 Septembrie

8.30-10.00: Yoga pe-ndelete, relaxare si meditatie cu inima spirituala

10.15: Mic dejun

11.30-12.30: Impartasim, impartasim, impartasim din cele traite pe parcursul taberei

12.45: Pranz si apoi plecarea
Namaste

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2017 Purna - Yoga | Toate drepturile rezervate
Dezvoltat de Scoala Lucianei

Follow us: