Fiindca practica yoga se adreseaza tuturor indiferent de varsta sau sex, dupa instruirea corespunzatoare am dezvoltat clasele speciale de yoga pentru copii – Kids Yoga. La Purna Yoga Academy iubim copiii si ne asumam sa le oferim o dezvoltare armonioasa.

Mai jos, kids yoga teacher Ella Miu (acreditare Yoga Moka Budapesta) si yoga teacher acreditat international Yoga Alliance USA, despre ce inseamna yoga pentru copii si cum imbunatateste yoga calitatea vietii celor mici:

„Sunt mama si mi-am dorit dintotdeauna tot ce este mai bun pentru copilul meu. Astfel am creat clasele de yoga pentru copii setandu-mi ca obiective principale îmbunătățirea rezultatelor școlare, constientizarea, favorizarea liniștii interioare si a relaxarii celui mic, aprofundarea unei baze etice și morale de bun simt si dezvoltarea fizica armonioasa.

Copiii din ziua de astazi sunt mult mai sensibili decat generatiile precedente, si orice blocaj emotional se transfera rapid la nivel fizic iar ei ajung sa experimenteze in acelasi timp un cumul de emotii.

 Atentie si concentrare deficitara, o respiratie superficiala,stari de agitatie sau letargie prelungite, echilibru precar, sistem imunitar slabit, postura corporala deficitara- probleme ale coloanei vertebrale, lipsa empatiei si inteligenta emotionala scazuta, etc sunt doar cateva dintre problemele celor mici care pot fi eliminate cu o practica yoga regulata.

 BENEFICIILE practicii yoga sunt incomesurabile iar copiii le pot experimenta in cadrul claselor  kids yoga inca de la varsta de 4 ani:

  • Prin yoga, cel mic isi dezvolta sistemul osos si muscular, sistemul nervos, rezistenta si echilibrul intr-un mediu necompetitiv.
  • Invata sa respire corect, isi imbuntateste concentrarea, memoria, sistemul imunitar si isi creste increderea in sine.
  • Isi construieste abilitati de cooperare si comunicare, si implicit un comportament social frumos.

Astfel, orele de yoga pentru copii sunt esentiale prin dezvoltarea optima a celui mic la nivel fizic, emotional si mental.”

Clasele sunt structurate pe grupe de varsta  pentru ca fiecare copil sa poata beneficia din plin de pe urma activitatilor (asane abordate prin joaca, jocuri educative, tehnici yoga ). Durata unei clase kids yoga este de 50 de minute.

“Petrecem primele douasprezece luni din viata copiilor nostri invatandu-i sa mearga si sa vorbeasca, iar urmatoarele douasprezece spunandu-le sa stea jos si sa taca.”  – Phyllis Diller

  “Daca fiecare copil ar fi invatat sa mediteze, am elimina violenta din lume intr-o singura generatie.” – Dalai Lama

“Prima noastra intrebare trebuie sa fie: De ce au nevoie copiii?…urmata imediat de: Cum putem sa le satisfacem aceste nevoi?
Pornind de aici, vom ajunge intr-un loc foarte diferit decat daca am fi inceput prin a ne intreba: Cum sa-l determin pe copil sa faca cum vreau eu…?“ – Alfie Kohn