Telefon:     0754-242 868
Studio: str. Emanoil Porumbaru, nr. 23, sector 1, Bucuresti
email: info@purna.ro
Open/Close Menu Adresa studio: Emanoil Porumbaru, nr. 23, sect. 1, Bucuresti

Pe 14 si 15 ianuarie 2017, te invitam sa participi la un workshop special, de Ashtanga Yoga, alaturi si impreuna cu Alexandra Solomon, care iti va ghida in primii pasi in aceasta practica.

Sambata:

  • 14.00-16.00 clasa ghidata-half primary (jumatate a seriei 1 Ashtanga)
  • 16.00-17.00 pauza
  • 17.00-19.00 respiratia si rolul ei in practica

Duminica:

  • 14.00-16.00 clasa ghidata-full sau half primary
  • 16.00-17.00 pauza
  • 17.00-19.00 efectul terapeutic al primei serii Ashtanga = yoga chikitsa

Cine poate participa?

Oricine isi doreste sa experimenteze un stil de yoga dinamica, incepator sau poate nu…

Cum te inscrii?

Trimite-ne mail pe info@purna.ro si iti dam detaliile necesare 🙂

Care este pretul?

  • 150 lei/zi
  • 250 lei tot workshopul

Despre Alexandra

Si-a descoperit calea in 2007 cand a inceput practica de Ashtanga Yoga. De atunci si-a dedicat toata energia in aceasta directie, predand de peste noua ani. Si-a imbogatit mereu cunostintele calatorind prin lume si studiind cu profesori renumiti, ca: Sharath R.Jois, Nancy Gilgoff, Tarik Van Prehn si Lea Perfetti, Ronald Steiner, Bobbi Misiti, Mark si Joanne Darby. Din dorinta de a oferi mai mult studentilor sai a calatorit in Tailandia si a invatat masajul traditional tailandez, terapie complementara practicii yoga . In 2015 a absolvit The Institute For Integrative Nutrition, astfel putand oferi si programe de health coaching si consiliere nutritionala.

Alexandra este o fire calda si generosa, iar clasele ei sunt presarate cu multe detalii si “trucuri” savuroase.

Ce este Ashtanga?

Ashtanga yoga inseamna yoga celor 8 ramuri. Astou inseamna 8, iar anga ramura. Conform tratatului “Yoga Sutra” a lui Patanjali cele 8 ramuri ale sistemului yoga sunt: yama, niyama, asana, pranayama, pratyahara, dharana, dhyana, samadhi. Cand vorbim de practica Ashtanga yoga, includem toate aceste ramuri, iar rezultatul va duce la indepartarea impuritatilor fizice si mentale, impuritati care ne impiedica sa realizam care este adevarata noastra natura.

Practica incepe cu ce este tangibil, adica cu exteriorul, accentul fiind pus pe primele 4 ramuri: yama, niyama, asana si pranayama. Acestea constau in modul in care ne manifestam in lume prin yama si niyama, controlul asupra corpului prin asana si controlul respiratiei prin pranayama.

Ashtanga yoga are 6 serii de posturi. Fiecare serie consta intr-o insiruire de posturi/ asanas care sunt foarte benefice si terapeutice atunci cand sunt practicate corect. Se incepe cu prima serie numita yoga chikitsa=yoga terapeutica. Ea este considerata fundamentul intregii practici, toate celelalte serii fiind construite ulterior pe baza ei. De ce se numeste yoga terapeutica? Pentru ca are un puternic efect de purificare/detoxifiere si apoi vindecare asupra intregului corp. Fiecare postura/asana in parte are un efect specific si pregateste corpul pentru posturile urmatoare. De aceea e important sa practicam aceste asane in ordinea prestabilita.

Specificul practicii Ashtanga yoga consta in metoda tristhana (tri inseamna trei, iar sthana stabilitate), adica stabilizarea in 3 actiuni: respiratie, postura si punct focal. Metoda corecta este atunci cand practicam toate cele trei actiuni simultan. O alta componenta specifica scolii Ashtanga este vinyasa, un sistem de coordonare al miscarii cu respiratia; legatura dintre posturi se face printr-o secventa de miscari sincronizate pe respiratie. Un alt element prezent si important in practica este dezvoltarea unor “sigilii” energetice numite bandhas (a lega, a conserva, a redirectiona); ele implica anumite ajustari musculare care ajuta la pastrarea sau redirectionarea energiei, prana, in corp.

 

 

Bookings

Inscrierile sunt inchise.

Comentarii

comentarii

Descarca gratuit

Ebook "Cai de transformare personala rapida"

© 2017 Purna - Yoga Academy | Toate drepturile rezervate
Dezvoltat de Scoala Lucianei

Follow us:           

Close