Telefon:     0754-242 868
Studio: str. Emanoil Porumbaru, nr. 23, sector 1, Bucuresti
email: info@purna.ro
Open/Close Menu Adresa studio: Emanoil Porumbaru, nr. 23, sect. 1, Bucuresti

Sambata, 5 noiembrie, 11.30-15.30, te invit la acest seminar, unde vei gasi o cale milenara de intelegere a propriei fiinte, de armonizare la nivel fizic, energetic, emotional-mental si o cale valida spre sanatate.

Ayurveda functioneaza si este foarte apreciata atat in Orient cat si in Occident, Deepak Chopra, fiind unul dintre promotorii ei in USA.

Detalii organizatorice si necesar:

  • Pretul: 135 RON, cu o reducere de 30 RON pentru clientii PURNA Yoga Academy
  • Trainer: Vasile Scarpet – consultant Ayurveda
  • Echipament lejer pentru ca vom sta pe saltelute yoga
  • Pix si agenda/caiet pentru notite
  • Ceaiul este din partea casei

Important: Rezervarea locului se face numai prin plata in avans a sumei de 50 lei, in contul:

TUPA ELENA-DANA PFA, CUI 26711406, REG COM: F40/1774/2010

Librabank, suc. Baneasa, IBAN: RO84BREL0002000428380100
Ce este inclus in acest seminar?
<> Dezbatere si prezentare aspecte fundamentale:
1. Cele 3 Dosha-uri fundamentale- Kapha, Pitta si Vata
2. Aspectele subtile ale acestora, fizice, psiho-emotionale, etc
3. Gusturile si efectele subtile ale acestora pentru armonizarea globala a fiintei
4. Metode de armonizare psihosomatica si spirituala a celor 3 Dosha-uri; elemente de fitoterapie, detoxifiere fizica si psihomentala, masajul ayurvedic, aromoterapia, etc

<> Elemente practice:
Degustare de plante, rezonanta cu energia subtila a acestora in propria noastra fiinta
Meditatie cu stari armonioase, care recreeaza legatura cu Universul

<> Sesiune de intrebari si raspunsuri

Daca vrei sa afli cateva informatii generale despre Ayurveda…

Din punct de vedere etimologic, ayurveda semnifica “stiinta vietii” in limba sanscrita (ayus-viata, veda-stiinta, cunoastere). Ayurveda este cel mai vechi sistem medical cunoscut de omenire, datand de peste 5000 de ani.. Ea a influentat si sistemele medicale din Egipt si Grecia Antica.

La baza acestei stiinte atat de complexe, ce imbina armonios elementele teoretice si practice, sta cunoasterea principiilor generale sau fortelor subtile vitale primare, numite dosha-uri.

Ele sunt in numar de 3, si anume:

  1. Kapha dosha ( combinatie intre elementele subtile Apa si Pamant),
  2. Pitta dosha ( Foc si Apa) si
  3. Vata dosha ( Aer si Eter).

Functie de aceste combinatii principale, exista si tipuri mixte, egale sau neegale. Fiecare fiinta are in structura sa unica o combinatie intre aceste 3 dosha-uri, sau tipuri constitutionale fundamentale.

Functie de aceste aspecte, exista foarte multe criterii dupa care o fiinta poate fi incadrata intr-un tip constitutional sau altul, acestea fiind de ordin fizic, dinamic si psihomental. Combinarea atat de variata a acestora ofera practicianului ayurvedic diagnosticarea unei persoane intr-un tip constitutional sau altul.
Exista anumite predispozitii, semne distinctive care indica cu exactitate daca o fiinta este predominat Kapha, de exemplu sau Vata dosha. Combinarea armonioasa a acestor elemente conduce la faptul ca o persoana sa fie in armonie cu Universul si cu ea insasi, in acelasi timp.
Din acest punct de vedere, Ayurveda se inscrie in categoria metodelor terapeutice holistice, care sustin interconectarea intre sufletul, mintea si corpul unei fiinte. Scopul sau principal este dobandirea unei stari de sanatate fizica, psihica si mentala cat mai bune, vindecarea pe cale naturala a unor afectiuni, si confera o stare de spirit tonica, plina de viata a persoanelor care sunt adeptele acestei stiinte atat de complexe.

Ideea de baza a Ayurvedei este restabilirea echilibrului intre microcosmosul fiintei umane si Macrocosmos, “ calea regala” a stiintei de a fi in armonie cu Natura din care provin toate.
De asemenea, in Ayurveda se folsesc terapii naturale, blande, noninvazive, care au rolul de a pastra sau redobandi o stare globala armonioasa a unei fiinte.

Se folosesc foarte multe plante cu efect binefacator, adecvate tipului constitutional al unei fiinte, si unei afectiuni de care aceasta sufera.

In acelasi timp, ayurveda inglobeaza alte terapii complementare, ca meloterapia, cromoterapia, aromoterapia,ce au rolul de a armoniza finta umana in mod global.

Alte terapii folosite sunt masajul ayurvedic, presopunctura pe anumite puncte vitale ale unei fiinte umane (asa-numitele marma-uri), care folosite frecvent, redau organismului echilibrul psihosomatic de care acesta are atata nevoie.

Se folosesc, de asemenea si exercitii fizice, posturale, care echilibreaza structura fizica si psihica a practicantului sau al celui care apeleaza la modalitatile ayurvedice milenare, dar atat de actuale, pe care Ayurveda le pune la dispozitia celor care apeleaza la ajutorul lor.
In concluzie, Ayurveda este o alternativa foarte valoroasa la medicina alopata, de multe ori, din combinarea armonioasa a acestora, rezultand o stare de sanatate si armonie globala a fiintelor umane, supuse in perioada actuala unui stres fizico-psihic foarte acccentuat, din motive atat de complexe.

Daca ti-am trezit interesul si te pasioneaza o cale fabuloasa, empirica, dar care functioneaza cu mult succes si in prezent, fiind considerata extrem de valoroasa inclusiv in mediile stiintifice, atunci te astept la seminar, sa ne cunoastem, sa experimentam si sa patrundem tainele propriei fiinte.

Namaste

Bookings

Inscrierile sunt inchise.

Comentarii

comentarii

Descarca gratuit

Ebook "Cai de transformare personala rapida"

© 2017 Purna - Yoga Academy | Toate drepturile rezervate
Dezvoltat de Scoala Lucianei

Follow us:           

Close