Despre Mandala Personala

Despre Mandala personala

  • te-ai gasit vreodata in impas incercand sa afli solutia la o problema care te framanta? Ai crezut ca nu exista practic nicio solutie la problema ta?
  • ai cautat in mod RATIONAL si LOGIC un raspuns, o idee, o solutie la acea problema?
  • ti-ai dorit sa afli mai multe despre modelul tau comportamental prin care abordezi o situatie de viata dificila?
  • simti nevoia sa te relaxezi?
  • ai vrut ca mintea ta sa taca si sa poti patrunde astfel in tine, sa descoperi lucruri si stari de care nu te stiai capabil/a?

Daca da, atunci e momentul sa descoperi o conexiune relationala intre mandala personala, bazata pe data nasterii si partea ascunsa din tine, capabila sa iti aduca la suprafata noi si noi intelegeri despre tine.

Mandala reprezinta o imagine bazata pe geometria sacra, pe proportii simetrice, numele ei provenind din limba sanscrita si semnificand ”cerc”. In Buddhism si Hinduism, Mandala are valente de arta spirituala, intrucat atunci cand este construita, modelata si contemplata, aceasta induce anumite stari de constiinta ce armonizeaza si echilibreaza emotional si energetic.

In mod traditional, mandalele buddhiste si hinduse sunt PATRATICE, sau cu alte cuvinte au patru „porti” inconjurate de un cerc, aceste mandale fiind folosite la ritualuri sau manifestari spirituale.

Ele sunt folosite in traditia Anuttarayoga ca si obiect al meditatiei inca din momentul conceperii lor, ajutand mintea sa se focalizeze, creand un spatiu sacru al contemplatiei. Pe masura ce se patrunde mai adanc intr-o stare de meditatie, mandala modifica starea de constiinta normala in mod progresiv, astfel incat se poate ajunge la stari din ce in ce mai profunde, chiar mistice.

Mandalele personalizate in functie de data nasterii, ne pun in acord cu noi insine, cu partile profunde din noi, iar aplicatiile practice ale desenarii acestor mandale depasesc de multe ori imaginatia noastra. Pornind de la dorinta de a ne relaxa si pana la patrunderea intr-o stare de vid al mintii, sau de accesare a subconstientului pentru gasirea unor solutii la problemele ce ne framanta, putem sa brodam practic infinit…

De ce putem afirma ca suntem capabili a gasi solutii la problemele noastre?

De mici copii am fost educati si invatati sa gasim raspunsuri logice, sa fim ”cu picioarele pe pamant”, sa fim rationali si tocmai de aceea atunci cand avem ceva de rezolvat si care in mod clar nu se poate rezolva cu ratiune, cu cat e mai dificil, cu atat mai mult avem tendinta de a ne impotmoli in logica, de cele mai multe ori fara a gasi o rezolvare rapida, viabila la problema noastra. In mod evident, aceasta ne va duce la trairea senzatiei ca nu exista nicio cale de iesire, nicio solutie, tocand astfel acea problema pana la epuizare.

In momentul in care lasam ratiunea sa taca si dam drumul libier intuitiei sau cu alte cuvinte laturii subconstiente, solutia va veni extrem de repede si uneori putem chiar sa ne amuzam de cat de simpla era de fapt rezolvarea.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}