Telefon:     0754-242 868
Studio: str. Emanoil Porumbaru, nr. 23, sector 1, Bucuresti
email: info@purna.ro
Open/Close Menu Adresa studio: Emanoil Porumbaru, nr. 23, sect. 1, Bucuresti

Primesc adeseori intrebarea: cum imi pot arde karma? Ce ar trebui sa fac? Oamenii se refera in general doar la karma negativa, generatoare de suferinta, mai putin la cea pozitiva 🙂
Karma Yoga sau Yoga actiunii ramane in continuare un ”mister” neelucidat pentru omul modern. Unicele locuri unde occidentalul se adapteaza nolens-volens acestui sistem, raman in general, ashramurile din India.
Cei care merg in astfel de locuri, invata ca umilinta nu are nimic de-a face cu injosirea, actiunea detasata nu are nimic de-a face cu rasplata. Indiferent de statutul social sau de contul din banca, intr-un astfel de ashram, oamenii curata ceapa si cartofi, spala podele, toalete si rufe, duc gunoiul, infrumuseteaza si impodobesc sala de practica, aduc flori, repara diverse, etc.
Sistemul este bun si ne invata sa actionam detasat, fara a genera karma, insa noi, ca oameni moderni am fost invatati sa functionam pe baza de rasplata si daca se poate imediata, sub forma baneasca sau nu, aceasta aducand greutate in intelegerea acestui sistem.
Cu ce se poate confrunta cel care abordeaza chiar si pentru o scurta perioada de timp sistemul karma yoga? Raspunsul este: cu blocaje, provocari si dificultati in implinirea a ceea ce si-a propus, depasirea acestora implicand cu adevarat determinare, hotarare si forta interioara, daruire de sine, constientizare si luciditate.
Un bun material de studiu pentru cei care vor sa afle mai multe despre acest sistem este Bhagavad Gita, unde poti invata cum sa actionezi fara sa generezi karma.

Namaste!

Comentarii

comentarii

Descarca gratuit

Ebook "Cai de transformare personala rapida"

© 2016 Purna - Yoga si dezvoltare personala | Toate drepturile rezervate
Dezvoltat de Scoala Lucianei

Follow us: