Telefon:     0727-563 529
Studio: str. Emanoil Porumbaru, nr. 23, sector 1, Bucuresti
email: info@purna.ro
Open/Close Menu Adresa studio: Emanoil Porumbaru, nr. 23, sect. 1, Bucuresti

Ziua buna se cunoaste de dimineata, se spune din popor si tind sa cred ca asa si este. Mai ales atunci cand nu vrei sa amani pentru mai tarziu ceea ce poti face pentru tine ACUM, lasandu-te pe ultimul loc, pentru ca mai apoi, sa apara cate ceva si….sa nu mai poti face ceea ce ti-ai propus initial. Este unul din motivele pentru care, traditia yoga mentioneaza o practica la rasaritul soarelui ca fiind benefica si aducatoare de resurse energetice, inducand o stare de calm, de liniste si de claritate a mintii.

Desi dimineata ne trezim cu un corp rigid dupa cateva ore de somn si, evident flexibilitatea este redusa fata de normal, corpul nostru va raspunde treptat si pe masura practicii, ajutandu-ne, sau cu alte cuvinte, cooperand cu intentia noastra.

Cu muschii tonifiati si relaxati in acelasi timp, cu ligamentele intinse si avand spatele flexibilizat, energia circula din abundenta prin intregul corp si te va ajuta sa dai randament la serviciu. Cine nu vrea mai multa energie, vitalitate?

Poate ca nu in fiecare dimineata reusim sa ”sarim” in posturi dinamice sau din contra, nu simtim sa stam asezati in posturi meditative, cu intentia acumularii energetice. Putem alterna o practica Vinyasa cu una de Hatha sau Yin Yoga, insa nu in cadrul aceleiasi sesiuni, iar la final sa incheiem cu tehnici de respiratie, Pranayama si o sesiune de relaxare, Shavasana. Cum, dupa trezirea de dimineata, urmeaza relaxare? 🙂 Da, din nou relaxare, fie ca o facem pentru 3 minute sau 15, functie de timpul disponibil, insa este obligatorie intrucat rolul sau este acela de a ”aseza” si uniformiza energiile acumulate pe parcursul practicii, mai ales daca am practicat Hatha sau Yin Yoga.

Nu am fost niciodata fan yoga practicata dimineata, intrucat bioritmul personal tinde catre orele dupa amiezii, iar pentru primele ore ale zilei am preferat intotdeauna meditatia si tehnicile de Pranayama. Asa am avut o practica personala, Sadhana, pentru ani la rand, fara sa imid oresc altceva, caci era bine asa cum era… Toate acestea pana cand nevoia de a oferi clase sistematice doritorilor, m-a impins sa tin eu insami clase de dimineata la studio, clase care m-au bucurat si m-au ajutat sa imi formez un nou obicei, bazat pe ceea ce se numeste neuroplasticitate a creierului.

Feedbackul primit de la participanti a fost unul pozitiv, astfel ca m-a incurajat in promovarea acestui tip de clase, conform principiului neamanarii si a rezultatelor rapide si palpabile pentru persoane lipsite de un timp personal prea mare. Intre copilul dus la gradinita sau scoala si serviciul cu sedinte si taskuri, ne putem gasi o ora in care sa ne bucuram de timp pentru noi insine, un timp de calitate si de tihna menita sa ne dea un boost de energie pentru ziua ce se asterne inaintea noastra.

Te astept la clasele noastre de la studio PURNA Yoga Academy, in zilele de luni, 7.30-8.30, sau marti si joi, 8.00-9.00. Suntem situati in zona Kiseleff-Aviatorilor-Ch. de Gaulle, iar spatiul nostru este consacrat practicii yoga, meditatiei sau evenimentelor legate de yoga.

Namaste

Dana Țupa

 

 

 

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2017 Purna - Yoga | Toate drepturile rezervate
Dezvoltat de Scoala Lucianei

Follow us: